Wednesday, 15 January 2014

Throwback with mybff

Assalamualaikum blogger tercinta
lama kita tak update blogger :)

Hari ni qish nak bagi tahu , qish rindu kawan-kawan qish
kami berkawan dari sekolah menengah sampai lah sekarang. walaupun kita berjauhan 
qish tetap merindu korang semua

aku rindu my all friends
sungguh ku ingin korang tahu
bertapanya aku rindu 
meski kita lama berjuahan 
ku selalu memimpi wajahmu yang manis itu hihi
ku tak bisa lupakan kenangan kita bersama
Aku rindu 

Ni pertikan lagu, kita ubah saja, nak menangis sudah hihi

Kenangan kita bersama amat terindah bagi ku
banyak kenangan kita bersama

 It's the times we're so crazy,
that people think we're high.
It's the times we laugh so hard,
we can't help but cry.
It's all the inside jokes
and "remember whens".
those are all the reasons
that we're best friends!

MCD ALOR MENGKUDU 28/12/13

QISH WITH WAWA



QISH WITH AEEN DAN AYA TASEK DARUL AMAN


BOLING PACIFIC 11 JANUARY 2014


BOWLING PACIFIC 11 JANUARY 2014

KARAOKE DI KETUPAT 11 JANUARY 2014, KALI TERAKHIR BERSAMA DENGAN ROHAYA

MENARA ALOR SETAR 20 DECEMBER 2014
KUALA KEDAH 26 DECEMBER 2013
MCD ALOR MENKUDU 28 DECEMBER 2013

PIZZAHUT WITH MY FRIENDS ANIS 30 DECEMBER 2013


TESCO ALOR SETAR 3 JANUARI 2014


TASEK DARUL AMAN 3 JANUARY 2014

WITH ANIS DI MENARA ALOR SETAR 30 DECEMBER 2013



datang kenduri kahwin abg syairah with muna 27 december 2013

BOLING WITH MYBFF MUNA, SYAIRAH, KAWAN MUNA ANA 8 JANAURY 2013


segak kan kawan qish ni, with munalitoo :)

Bila tengok semua gambar ni, memang banyak kenangan bersama masa tahun 2013 dan tahun baru 2014
NAK MENANGIS SUDAH 

 





 
comel kan arnab dengan kucing ni


#THANKS YA FOLLOW SIS, SINGGAH LAH SHOPPE SIS 
INSTRAGRAM @ZAMALIANASHOPPE


Sunday, 29 December 2013

Assalamualaikum

wahh dah nak habis dah tahun 2013, umur dah meningkat 
lagi dua hari nak masuk tahun 2014 umur ku 22
uitt dah boleh kahwin, tak mau kahwin lagi..nk enjoy hahaha.
ada jodoh .....................
cepatkan. pejam celek dah nak masuk 2014.. 
Azam baru ya. Azam tahun 2013 pun tak tercapai hihi
Azam untuk 2014 ni kan
\
|
|

'I HOPE ONE DAY MY BUSINESS WILL BE SUCCESSFUL' 
IN SHA ALLAH . AMIN 

 'I HOPE ONE DAY I WILL OPEN MY OWN SHOP'
IN SHA ALLAH . AMIN 

'I HOPE THERE IS CAR LICENSE' 
IN SHA ALLAH. AMIN ,
lesen kereta, sepatuntya 2013 unk da pi ambil lesen kereta haha
Dah tuan blog ni takut nak ambil lesen kereta..kahkahkah

'SAYA NAK KURUS' hahaha
ni azam 2013 lah.. tak tercapai pun..hihi 
harap 2014 ni berat saya turun.. haha lawak 

takat disini saja qish dapat list kan untuk Azam 2014..hihi
tak payah nak mintak bnyak. Azam 2013 pun tak tercapai.. apa ya..
lupa dah aihh hihi


SELAMAT MALAM SAYANG
SWEET DREAM :)


outing together

 Assalamualaikum blogger

Semalam qish keluar makan dengan kawan-kawan qish
kawan sekolah menangah lagi. Gelak ketawa bersama.. memang tak larat nak gelak
dengan depa ni semua. Memang happy lah hihi


Sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya… selama-lamanya setia
 hehehe
 
 


Thursday, 5 December 2013

Assalamualaikum bloggers

Hari ni episode 17 drama korea dh kluar kat dramago.com. Susah nk tengok dlm drama go. Kna tengok berpart. Last qish download drama tu, lagi senang. Tengok full movie terus kan. Nk tahu mcm mna qish download drama ni. Senang saja. Meh nj tunjuk. Yg mana dah tahu tu, sengap seketika hehehe

First step pi lawan web ni SINI



STEP 2 cari Drama The heirs


Step 3 tekan mna2 episode. Kmudian pi bawah cari Download The Heirs episodes 17 in original high quality



step 4 , dia akan kluar satu laman web macam bawah ni, so downloade je lah..


Ok selamat mencuba hihi.  




Sunday, 24 November 2013

Assalamualikum

Hari ni tidur lewat lagi, layan citer drama korea terbaru 2013. Mesti korang tahu ni..sesiapa yang minat drama korea tu mesti la tahu kan.. Cerita ni la yang qish duk tengok tu ada lee min ho dan park shin hye. 
Nak habaq maii , tudia loraq kedah mai dahhh haha.. best giler citer ni, hehe

THE INHERITORS (THE HEIRS)




The Heirs 04

 Title: The Heirs
Also Known as: The Inheritors
Genre: Romance, Comedy, School
Episodes: 20 (To Be Confirmed)
Broadcast network: SBS
Broadcast period: 2013-Oct-09 to 2013-Dec-12
Air time: Wednesday & Thursday 22:00 


sekarang ni di Astro One Hd, tayang dah citer ni.  yang ada astro tengok lahh hihi
Setiap hari rabu dan khmis pukul 10.

Synopsis
This drama follows a group of privileged, elite high school students as they are groomed to take over their families’ business empires. These wealthy students seem to have everything under control–except their love lives. Kim Tan (Lee Min Ho) is heir to the Empire Group sent to study abroad in the U.S. In reality it’s a form of exile, as his elder half-brother back home, Kim Won (Choi Jin Hyuk) schemes to takes over the family business. While in the States, Kim Tan bumps into Cha Eun Sang (Park Shin Hye), who’s arrived from Korea in search of her older sister. He feels himself falling for her, never realizing that she’s the daughter of his family’s housekeeper. When his fiancĂ©e Rachel Yoo (Kim Ji Won) arrives to bring him back to Korea, his heart is torn between love and duty. Meanwhile, Rachel’s half-brother Choi Young Do (Kim Woo Bin) develops his own crush on Eun Sung. Who said being a rich, beautiful high school student was easy? (Source)

Cast
Empire High School Students
Lee Min Ho as Kim Tan Park Shin Hye as Cha Eun Sang Kim Woo Bin as Choi Young Do Krystal Jung as Lee Bo Na Kim Ji Won as Rachel Yoo Kang Min Hyuk as Yoon Chan Young Kang Ha Neul as Lee Hyo Shin Park Hyung Shik as Jo Myung Soo Jun Soo Jin as Kang Ye Sol

yang bawah ni ,,jadual  episode keluar.. lambat kan sampai bulan 12 ni baru hbis 12/12/13..

Episode Ratings

Date Ep TNmS TNmS AGB AGB
    Nationwide Seoul Nationwide Seoul
2013-10-09 1 9.9 (13th) 12.0 (5th) 11.6 (7th) 13.1 (6th)
2013-10-10 2 11.2 (13th) 13.4 (5th) 10.5 (11th) 11.8 (9th)
2013-10-16 3 10.9 (9th) 13.9 (4th) 10.6 (10th) 11.8 (6th)
2013-10-17 4 12.4 (8th) 15.2 (4th) 11.5 (10th) 12.7 (7th)
2013-10-23 5 12.2 (9th) 15.6 (3rd) 11.4 (8th) 12.8 (7th)
2013-10-24 6 13.9 (5th) 17.9 (3rd) 13.5 (6th) 14.8 (5th)
2013-10-30 7 12.9 (8th) 16.2 (3rd) 12.1 (8th) 13.1 (7th)
2013-10-31 8 14.1 (4th) 17.6 (2nd) 13.1 (5th) 14.1 (4th)
2013-11-06 9 13.3 (6th) 16.6 (3rd) 13.4 (6th) 15.3 (6th)
2013-11-07 10 14.3 (4th) 17.9 (2nd) 15.3 (5th) 17.2 (4th)
2013-11-13 11 13.9 (4th) 17.1 (3rd) 15.4 (6th) 16.8 (5th)
2013-11-14 12 14.0 (5th) 17.8 (4th) 15.9 (5th) 17.5 (4th)
2013-11-20 13 18.2 (3rd) 22.1 (1st) 20.6 (2nd) 22.7 (1st)
2013-11-21 14 19.4 (2nd) 23.4 (2nd) 22.1 (2nd) 24.6 (1st)
2013-11-27 15        
2013-11-28 16        
2013-12-04 17        
2013-12-05 18        
2013-12-11 19        
2013-12-12 20        
 


The Heirs12The Heirs10The Heirs6The Heirs13The Heirs1 The Heirs2 The Heirs4 The Heirs5
The Heirs7 The Heirs8 The Heirs9 The Heirs11 











kalau korang nak tengok episode 7-13 boleh tengok dlm youtube, yang ni tak der subtitle la.. youtube ni org siam punya.. SINI  
 



Thursday, 21 November 2013

Assalamualaikum ..tengah malam dan lagi nak update product, tengah malam ada la kerja nak buat hihi .hari ni qish nak review satu product. petang tadi baru ja ambil stock barang.

PRODUCT REVIEW ...

product ni keluaran karmart juga..Nama dia Cathydoll French kiss Pigment gloss..

Comelkan , awat la unk ni comel sangat..geram aku..hihi
bau wangi pulak tu.. wangi buah-buahan..

Ni contoh color dia.. chantek tak
Macam comel je, macam cantek je hahaha

 

PRICE

1 Bottle RM20
2 bottle RM30

free postage semenanjung dan sabah sarawak RM5

berminat pm sis ya or wechat/whatsapp 0174908273
yang mana tak dak wasap tu boleh email wanbalqiszamaliana@yahoo.com
yang mana ada IG tu follow lah shop qish @zamalianashoppe

atau pun

pm sis kat sini

#korang tengah cari SPONSOR untuk GA blog korang, sis boleh sponsor ya.. apapun infom sis ya.
nak contact sis, kat atas smua ada dah.. Jangan lupa hihi

Friday, 15 November 2013

Assalamualaikum sweety, 
                     sis nk mintak tolong ni
Sis nak ubah lain tema blog sis, ada sapa boleh tolong
blog sis ni simple saja. Tengok blog korang semua comel2 belaka. Kita ja blog tk cantik
kesiann..kesiann..

Siapa boleh tolong sis??  angkat tangan hihi
tlg sis nanti, sis bg hadiah product yg sis jual.
Comment dibawah ya hihi