Wednesday, 1 July 2015


Hai semua, alhamdulilah salam ramadhan ke 14

Anak sapa ni, alolo comelnya ??????



Hai semua saya Megat Naufal B. Megat Hazim Zamal hihi
orang baru disini :) salam kenalan dari naufal..

alolo comelnya anak menakan maksu qis ni. 6 hari dah.. naufal lahir 25/6/15..
geram pula tengok dia tidur, macam nak cubit ja naufal ni hihihi
maksu dia takut nak dukung naufal lagi hihi, besar sikit maksu dukung naufal ya 
muka macam abg qis, putih ikut mak dia.. besar nanti mesti hensem naufal ni, ramai peminat pa hihi
jadi anak yang soleh ya naufal, ikut cakap mama papa naufal ya, besar nanti jangan nakal ..
jenuh nenda n tokwan nak jaga kamu nanti hahah sekali ngan maksu dia lah kena jaga ..

naufal ni kerja tidur ja siang dan petang, mai malam berjaga, jenuh mama dia nak jaga. nasib la jenis tak teriyak sangat.. mesti besar nanti bila dukung naufal tak teriyak. tak sabar nak tengok kamu naufal membesar. hihi

nanti maksu update lagi yer hihi 
kbye semua, jumpa lagi :)

Assalamualaikum !!
Salam Ramadhan !!

Mari kita layan dulu lagu raya hihi
tak sabar nak raya hihi

Suatu hari di hari raya - M Nasir


Seloka Hari Raya


Alhamdulilah, Salam Ramadhan Ke-14





semalam 30/6/15.. semalam qish berbuka dengan orang tersayang. baru sekejap jumpa dah rindu dekat korang berdua ermm.. kalau dipanjangkan umur kita berjumpa lagi nah love both of you. 

bertudung merah tu nama dia Rosyeda, nama manja ida hihi 
kak dah anggap awak tu mcm adik sendiri. besa lah qis mana ada adik.. teringin juga lah nak ada adik. kita ni anak last yg jadi adik. hihi so sad 
baru sekejap tadi jumpa dah rindu adik gemuk sorang ni  opss jangan marah nah hihi
awak tu comel hihi, untung sapa yang dapat awak tu hihi love you Adik Mok 
JANGAN MARAH NAH muahh

yang last ni, awak muncul dalam hidup saya, buat saya gembira. awak terima saya seandainya dan kekurangan saya. awak mencintai saya dengan kejujuran dan keikhlasan hati awak. kalau allah dah tetapkan awak dengan saya , saya terima sepenuh hati saya. ada jodoh awak dan saya, kita kawin inshaa allah hihi, saya nak awak yang terakhir buat saya, insha allah dengan izin allah s.w.t, saya terima awak sepenuh hati saya..
 awak akan jadi imamku nanti. 
 i love you KAR . Miss you KAR

allah tak penah silap, allah jodohkan setiap umat dia semuanya baik2. kita hanya berdoa untuk yang terbaik.. 
"wanita-wanita yang keji adalah untuk lelaki yang keji dan lelaki y ang keji adalah wanita-wanita yang keji(pila), wanita-wanita yang baik adalah untuk lelaki  yang baik dan lelaki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik(pula)
(An Nuur: 26)
Semoga allah memberikan hanya yang terbaik buat kita amin

Selamat Malam Semua !!
Salam Ramadhan !! 
Jumpa Lagi

Saturday, 27 June 2015


Buat mu Sepupu ku tercinta hihi



Special day for you 27/6/15
To my lovely cousin..

to my favourite cousin, having you in my life is certainly a source of joy and happiness. may all your wishes come trus.. Happy Birthday Puteri Lina ke -18
kak sayang kamu macam adik sendiri dah.. qis selalu apa2 selalu ngn sepupu qis ni..nak pi mana mesti ajak dia teman hihi. qis pi bercuti mesti ajak dia, besa lah takdak teman haha
kami rapat masa qish darjah 4 rasanya. tak ingat. sampai sekarang masih rapat macam kakak ngn adik kan.. dia sekarang dah sambung belajar lepas tamat spm, kak rindu puteri.. haritu sebelum dia masuk study kat UITM MERBOK tak sempat nak jumpa.. hmm rinduu woi.. dia cuti lagi lah tak sempat jumpa haha. nak jumpa pun raya natntilah. nak kluar nanti takdak teman lah :')

Love you, miss you Sepupu ku.. sorry hadiah takdak nak bagi. just for wish saja 
hahaha.

Friday, 26 June 2015



Alhamdulilah tahniah abgku dapat anak lelaki, comel pula tu. kak ipar semalam selamat bersalin tepat jam 4 ptg 25/6/15 . tahniah hihi
la ni qish dapat pangkat baru jadi maksu lah hihi, muka macam abg qish, putih ikut macam mak dia.
besar nanti mesti hensem putih, ramai gegilaan ramai hihi
qis takut nak dukung lagi , nanti dah bersedia maksu dukung naufal ya..
Nasib baik nama pendek, nama bapa panjang haha
Megat Naufal Bin Megat Hazim Zamal ..
Gambar tak boleh uploade lagi, bila dah boleh nanti qish uploade gambar naufal nanti :)

Salam Ramadhan Ke 9, Alhamdulilah :)
 

Tuesday, 23 June 2015

aku ingin engkau ada disini
menemaniku saat sepi
menemaniku saat gundah
berat hidup ini tanpa dirimu
ku hanya mencintai kamu
ku hanya memiliki kamu
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati
meski tlah lama kita tak bertemu
ku slalu memimpikan kamu
ku tak bisa hidup tanpamu
aku rindu setengah mati kepadamu
sungguh ku ingin kau tahu
aku rindu setengah mati
aku rindu...

bila kita merindu seseorang yang kita sayang , mula lah air mata ni nak mengalir sendirinya
bila kita rindu orang tu , adakah dia pun rindu kita juga. itu kita tak tahu kan.. 
Dalam hati ada nama mu. nama seorang insan yang aku rindu _____ ? takleh kasi tahu,rahsia hihi
terjiwang pula malam2 ni . 

Ramadhan 6

Assalamualaikum , alhamdulilah ramahdan hari ke 6.
hari letih sangat. dari pagi tadi pi hospital teman kak ipar jumpa doktor.
pastu kak ipar pula kena masuk wad pula, nak kena bersalin dh. sbb kak ipar kena kencing manis.
duk suntik pula ubat, takut bahaya kat baby lah.. jangka bersalin sepatuntnya 7/7/2015. sekarang kak ipar qish ada kat wad, kat dewan bersalin tadi ramai sangat orang.. mungkin esok lah. harap bergitu lah. harap semuanya berjalan lancar. qis pula yang getaq tadi hihi  memang lama lah tunggu kat ruang tunggu kat dewan bersalin tadi.. taksabarnya .. kita pula excitednya.. harap raya ni sepupu semua balik. ramai lah sikit kat rumah kan .

Thursday, 18 June 2015

Assalamualaikum Semua !!!!
semua sihat? qis alhamdulilah sihat !!

Saya mohon maaf atas segala kelemahan, kekurangan, kesilapan dan kekhilafan antara kita semoga allah mempermudahkan Ibadat Puasa Kita Tahun ini INSHA ALLAH dengan izin-nya
SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHAN AL-MUBARRAK

Jangan lupa niat puasa ya !!
Selamat Malam Semua !!