Friday, 25 July 2014

Assalamualaikum semua

Sepupu saya mengalami kemalangan di singapura isnin hari tu, minta jasa kawan2 mendoakan dia semoga cepat sedar dan sembuh.. Sekarang dia dah pulangkan ke Johor bahru. Hospital Tunku Aminah..
I hope my cousin cepat sembuh , Aminn . kami sekeluarga di kedah disini mendoakan 
lepas raya kami datang melawat, in sha allah
mari kita bersama mendoakan lokman cepat sembuh macam selalunya :)  
Aminn

Thursday, 10 July 2014

Product Review 2 by zamalianashoppe

Product : Tofu whitening Cream



















Cathy doll Tofu whitening cream -back to the originally pure, clear and bright skin with abundant nutrient extract from natural soy bean, yogurt , royal jelly and soy oi

tofu ni wangi gile, macam nak mkn.. memang best tofu whitening ni.. ni bukan yg ni je ada, ada lagi
tofu mask, tofu body cleanser, tofu bodu puding.. ni smua set



















comelkan, yang mana belum try lagi, meh kita cuba product cathydoll.. macam2 ada product cathydoll ni , visit lah instragram n facebook pages qish.. yang banyak gambar di Instragram. kadan2 uploade gmbar dalm FB pages..

Product Review by zamalianashoppe

Assalamualaikum Semua. Salam petang. Semua sihat kah!!!
Hari ni qish nak review satu product ni, sekarang tengah hangat di pasaran hehehe
sekarang ni macam2 product ada kan.. kita pun pening nak pilih hat mana satu kan..

Product : SABUN ALPHA ARBUTIN



Sabun Alpha Arbutin Ladbee dari Thailand yang sedang laris dan hangat di pasaran. Sabun Alpha Arbutin ini dapat membantu menghalang tirosinase enzim yang bertindak balas dengan melanin di dalam kulit. I a berfungsi mengurangkan parut dan menjadikan kulit putih secara semulajadi. Sabun Alpha Arbutin ini juga membantu menghalang proses pengeluaran melanin yang berlebihan yang boleh menyebabkan terjadinya jeragat. Saiz seketul 70g.

KELEBIHAN SABUN ALPHA ARBUTIN 
Menggantikan sel kulit lama kepada sel kulit baru
Menjadikan kulit semakin lembap
Di formulasikan dari SWITZERLAND
Mengurangkan bintik-bintik hitam, jeragat, jerawat serta parut-parut
Kulit semakin pulih dan sihat
Menjadikan kulit licin dan gebu
Mampu menjadikan kulit semakin sekata dalam masa 7 hari/dengan penggunaan secara konsisten


Kelebihan Tambahan Sabun Alpha Arbutin:
Efektif untuk menghilangkan bintik2 hitam, bekas luka dan jerawat.Dipakai untuk badan dan wajah.
Sangat efektif untuk pemutihan kulit.
Hasil yg sangat memuaskan dan kekal.
Memudarkan dan menghilangkan pigmentasi dan bintik hitam pada wajah.
Meratakan tona warna kulit.
Lulus FDA di Thailand.  


Selamat digunakan, tiada kesan sampingan
Sabun ini dapat membantu menghalang Tirosinase Enzime..

Apa tu Tirosinase Enzyme ?
Tirosinase Enzyme nih bertindak balas dengan Melanin dalam kulit... Ia berfungsi untuk mengurangkan parut dan menjadikan kulit putih secara semulajadi. ALPHA ARBUTIN SOAP ini juga membantu menghalang proses pengeluaran melanin yang berlebihan yang boleh menyebabkan terjadinya jeragat. 
 
 
Dah lahh wangi pula tu sabun tu, kaler pink hihi
qish pun dah cuba sabun tu hehe, baru guna 3 hari.. muka rasa lembut, jerawat pun makin hilang
pakai secara konsisten in sha allah, kulit cerah..
 
 


korang boleh visit my Insta shop dan facebook pages

instragram - @zamalianashoppe
Facebook pages - @zamalianashoppe

nak order terus whatsapp or wechat
whatsapp 0174272508 (no call)
wechat - wanbalqis5406




Tuesday, 1 July 2014

wait..wait..wait
lupa nak bagi tau.. sekarang ni @zamalianashoppe ada buat promosi harga murah.
Promosi murah ni sampai raya.. tapi sebelum seminggu nak raya sis dah nak closed nohh..

Facebook Pages @zamalianashoppe

Instragram @zamalianashoppe



 A THOUSAND YEARS
 
Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave?
How can I love when I'm afraid to fall?
But watching you stand alone,
All of my doubt suddenly goes away somehow.

One step closer

[Chorus:]
I have died every day waiting for you
Darling, don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer

[Chorus:]
I have died every day waiting for you
Darling, don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer
One step closer

[Chorus:]
I have died every day waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more 
 
 
#sis suka sangat dengar lagu ni.. romantic je lagu ni..hehehe 
lagu tema twilight.. nak juga bercinta dalam garden2 mcm dlm cerita twilight tu.. kat sini mana nak ada mcm tu huhuhuhu

bila aku dengar lagu ni rasa sedih la pula..huqmmm
 biarkan lahh dia pergi, LET HER GO..
agar kau bahagia disamping org tersayang #lirik lagu papinka (masih mencintainya)

seseorang yang penah hadir dalam hidup kita dan menjadi sebahagian daripada kita, tetapi atas sebab tertentu dia terpaksa pergi. jangan terlalu sedih terimalah kenyataan itu dan sekurang-sekurangnya dia penah membahagiakan kita..
 
hidup mau happy!!!
SINGLE IS BETTER!!! 
 
 Assalamualaikum semua..
SELAMAT MENYAMBUT RAMADHAN 

....人______________★)
...(◎)_____________ 人
..║∩║__________ .-:'''"''';-.
..║∩║________ (*(*(*|*)*)*)
..║∩║_____..║∩∩∩∩∩∩∩∩∩∩∩║
▓─▓─▓ ▓─▓─▓
▓▓▓▓▓▓▓───────────────▓▓▓▓▓▓▓
★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
★★★★★★★★
••Marhaban Ya Ramadhan••
Ampun dan maaf dipohon sekiranya ada salah dan silap selama ini. Semoga
Ramadhan kali ini akan membawa keberkatan dan rahmat
untuk kita semua.. Am in yaa rabbal alamin.. Marhaban
Ya Ramadhan...

Dah puasa yang ke 2, tinggal lagi 28 hari lagi..
menghitung hari kerjanya hehe 

Wednesday, 18 June 2014

Persahabatan

Dalam dunia ini kita tidak punya sesiapa,
Kecuali diri sendiri..
TetapiDalam kita bersendirian,kita beruntung kerana.
Mempunyai seorang sahabat yang memahami kita.
Sebagaimana kita mengharapakan keiklasan dan kejujuran
Seorang sahabat,begitulah juga dia.
Tetapi kita sering terlupa akan hal itu.

Cuma mengambil kira tentang harapan dan perasaan kita.
Kita rasa dikhianati bila dia tidak menepati janjinya.
Kita tidak memberi dia peluang untuk menerangkan keadaannya.
Bagi kita, itu alasannya untuk menutup kesilapan dan membela diri.

Kita juga pernah membiarkan dia ternanti-nanti kerana kita juga ada janji yg tidak ditepati.
Kita beri beribu alasan memaksa dia terima alasan kita.
Waktu itu, terfikirkah kita perasaannya..?
Seperti kita, dia juga tahu rasa kecewa..tetapi kita sering terlupa.

Untungnya mempunyai seorang sahabat yang sentiasa memahami
Yang selalu berada disisi pada waktu kita memerlukannya.
Dia mendengar luahan perasaan kita,segala rasa kecewa dan ketakutan.
Harapan dan impian juga kita luahkan.
Dia memberi jalan sebagai laluan penyelesaian masalah.
Selalunya kita terlalu asyik menceritakan tentang diri kita hingga
Kadang-kadang kita terlupa sahabat kita juga ada cerita yg ingin dikongsi bersama kita.
Pernah kah kita memberi dia peluang untuk
menceritakan tentang rasa bimbangnya,rasa takutnya?
Pernahkah kita menenangkan dia sebagaimana dia pernah menyabarkan kita.

Ikhlaskah kita mendengar tentang kejayaan dan berita gembiranya?
Mampukah kita menjadi sumber kekuatannya sepertimana dia meniup semangat setiap kali kita rasa kecewa dan menyerah kalah?
Dapatkah kita yakinkan dia yg kita boleh dipercayai, kita boleh dijadikan tempat untuk bersandar bila terasa lemah, agar tidak rebah.?

Bolehkah kita menjadi bahu untuk dia bersandar harapan?
Sesekali jadilah sahabat yg mendengar dari yg hanya bercerita..
Ambillah masa untuk memahami hati dan perasaan sahabat
Kerana dia juga seorang manusia,
Dia juga ada rasa takut, ada rasa bimbang,sedih dan kecewa.
Dia juga ada kelemahan dan memerlukan seorang sahabat..

Sebagai kekuatan
Jadilah kita sahabatnya itu.
Kita selalu melihat dia ketawa,tetapi mungkin sebenarnya dia tidak setabah yg kita sangkakan.
Di sebalik senyumannya mungkin banyak cerita sedih yg ingin diluahkan..
Di sebalik kesenangannya mungkin tersimpan seribu kekalutan..
Kita tidak tahu.
Tetapi.jika kita cuba jadi sahabat sepertinya, mungkin kita
akan tahu..

RENUNGILAH...

HARGAILAH SEBUAH PERSAHABATAN KERANA DISEBALIKNYA TERSIMPUL SEGALA-GALANYA